Помогнете ни, за да можем да ПОМОГНЕМ!!!

Български Червен Кръст Шумен осъществява своята дейност в изпълнение на основната си цел да облекчава и предотвратява човешките страдания с безпристрастност и неутралност, без да прави разлика по отношение на националност или расова принадлежност, пол, социално положение, религиозни убеждения или политически възгледи. Именно тази наша безпристрастност и неутралност ни позволява да подпомагаме уязвимите хора в трудни ситуации, да бъдем автономни и достъпни за всички.
За да може да изпълнява своята мисия, БЧК Шумен трябва да има подкрепата, отзивчивостта и щедростта на отделни личности и на обществото като цяло.
На Български Червен Кръст е възложено да разпределя храни от интервенционните запаси на европейския съюз на социално слаби лица.
Програмата ще се осъществява в продължение на девет месеца от май 2008г до януари 2009г, като през този период се планира да се извършат три раздавания. Предвидено е всеки бенефициент да получи общо до 25 кг продукти /брашно, ориз и захар/.
Областната организация на БЧК Шумен ще получи храните пакетирани, като за брашното се предвиждат опаковки от по 2 кг, а за захарта и ориза от по 1кг.
Списъците на подпомаганите социално слаби лица ще бъдат подадени от „АСП”, като за Шуменска област са предвидени да бъдат подпомогнати 15 692 социално слаби хора.
За целия период на подпомагане 15 692 социално слаби ще получат по 25 кг хранителни продукти състоящи се от брашно, ориз и захар = 392 тона.
Ще бъдат доставени на три транша или минимум по 130 тона на транш.
Български Червен Кръст Шумен се обръща към държавната и общинска власт, към бизнеса, към медиите, към цялата Шуменска общественост за оказване на съдействие, за намиране на складова база където да получава, обработва и транспортира горните интервенционни запаси до бенефициентите.
Това, ще ни позволи да укрепим, запазим и продължим хуманното и благородно дело на нашите бащи и деди.
Очакваме да ни се обадите на: 0889 425 555,
или да ни пишете на: shumen@redcross.bg

Коментари