Огледалото на ушите

Традиционната източна медицина смята, че главното предназначение на ушите е не толкова слухът, колкото възможността чрез тях да се диагностицират и лекуват някои заболявания.
Разгледайте внимателно ушите си, сравнете наблюденията си с други симптоми на вашия организъм и цялостното си здравословно състояние и при необходимост посетете лекар.

Ушите с правилна форма, достатъчно големи и с еднакъв размер и форма говорят за добра наследственост и достатъчен запас от резервни сили в организма.

Твърде зачервените или горящи ущи (дори този признак да се появява за кратко време) показват склонност към хипертония и нарушения в работата на вегетативната нервна система. Хората с “пламнали уши” често са склонни към агресия и прибързана реакция към външните промени.

Студените и бледи уши също свидетелстват за дисфункция на вегетативната нервна система, защото сигнализират за понижено кръвно, обща слабост и намаляване активността на мозъка.
Синкавият цвят на ушите показва наличие на сърдечна недостатъчност или заболявания на белите дробове и бронхите.

Сериозно внимание трябва да се обърне при наличие на тъмен червено-син цвят на ушните миди, който е характерен при заболявания на стомаха и червата, задстомашната жлеза и черния дроб.

При общо изтощаване на организма склонността на червата към атония и други проблеми на дебелото и тънкото черво кожата на ушите може да стане блестяща, с кафеви или тъмно червени петна (сигнал за нарушен минерален баланс в организма).

Долната месеста част на ухото с квадратна форма говори за голяма физическа сила и добри запаси от здраве, но тя е сигнал и за агресивност, твърди източната медицина. Ако пък тя е заострена, това е знак за постоянство и повишен запас от вътрешни сили, а освен това е признак за изключителни умствени способности.

Колкото по-голяма, по-дълга и по-дебела е тази част на ухото, толкова по-пълен е здравословият резерв на човека.
и трудолюбив характер на човека.

Когато пред ушите се появят ситни бръчки, трябва да се обърне внимание на храненето – това е признак за изтощаване на организма.

Долната месеста част на ухото, която прилича на възглавничка, е белег за склонност към затлъстяване или за намаляване на умствената активност.

Бръчките пък по тази част на ухото показват предразположеност към заболявания на сърцето и кръвоносните съдове в това число атеросклероза, опасност от инсулт и инфаркт.
Бръчки могат да се появят и при диабет.

За общо изтощаване на организма може да се говори, ако месестата част на ухото е изтъняла и като че ли е втвърдена, а също така ако е твърде голяма, с нехармонична форма и нееднородна повърхност. Тази нееднородност според традиционната медицина на Изтока понякога се наблюдава при склонност към онкологични заболявания.
Нейният естествен телесен цвят и хармонична форма свидетелстват за спокойния

Коментари