Мъжът, сексът и алкохолът!...

Сексът и алкохолът предпазват мъжете от различни здравословни проблеми. До този неочакван извод са стигнали учени от университета „Еразъм” в Ротердам, Холандия.

“Сексът е особено „пригоден” за борба с инфаркта на миокарда и други сърдечно-съдови заболявания, а алкохолът предпазва от различни проблеми, свързани с напредване на възрастта”, твърдят учените, цитирани от Би Би Си.

Резултатите от изследването, в което са участвали повече от 8 хиляди души на възраст над 55 години, показват, че мъжете, които редовно употребяват алкохол в средни дози (до 100 мл концентрат) страдат с почти 50% по-рядко от болестта на Алцхаймер. “Но алкохолиците са застрашени от болестта в много по-голяма степен, отколкото тези, които изобщо не употребяват алкохол”, предупреждават холандските специалисти.

Най-позитивно въздействие върху мъжкия организъм, според тях, оказват умереният секс и средиземноморската кухня (вино, риба, маслини, сирене, плодове и зеленчуци). Според учените, виното може да се замени с бира, коняк или водка, но дозите задължително трябва да бъдат умерени.

Колкото до секса, резултатите на холандските учени се подкрепят и от изследване, проведено в университета в британския град Бристол. В продължение на 20 години там са наблюдавали 1000 мъже над възраст над 55 години. Събраните данни сочат, че тези, които продължават да правят секс и след тази възраст, са с почти 2 пъти по-малък шанс да получат инфаркт.

Коментари