Защо съм антипатичен?...

Ако повечето от заобикалящите ви не ви обичат, вината едва ли е в тях. По-скоро причината е във вас самите. Вгледайте се в себе си! Може би сте твърде критично настроени към всичко или не умеете да се държите както трябва, мрачни сте или пък вулгарни и отблъсквате хората с маниера на своето поведевие. Може би не ви достига доброжелателност или естественост в общуването. Може би просто сте твърде стеснителни и трудно се разбирате с хората.

Ето няколко възможни причини за това:

1. Твърде много се оплаквате.
Нито един, дори най-близкият ви приятел няма да изтърпи дълго време подобен тип поведение. Ако не искате да се промените, трябва да знаете, че като човек вие сте крайно невъзпитан, а за общуване - крайно неприятен.

2. Вие сте паникьор.
Никой не иска да е в една компания с човек, който предрича само нещастия и неуспехи. Мрачното отношение към всичко кара of,r приятелите ви да ви обърнат гръб.

3. Вие сте от типа всезнайко.
Винаги знаейки всичко за всеки и разказвайки всичко на всеки, вие ставате просто непоносим.

4. Не умеете да контролирате своето поведение.
След общуването си с такъв човек ще ви се иска да имате намордник и усмирителна риза, които да използвате по предназначение. Трябва бързо да се промените или в близко бъдеще няма да има пред кого да демонстрирате своя ексцентричен характер.

5. Вие сте твърде натрапчив.
Има предел на товар, който може да се стовари върху раменете на приятелите. Престъпите ли границата - приятелите ви ще се разбягат.

6. Вие сте твърде критично настроен.
Ако виждате само недостатъците в хората, те няма да искат да общуват с вас. Няма никакъв здрав смисъл в подобен тип поведение - все едно няма да ви угодят.

7. Нямате чувство за хумор.
Постарайте се да се отнасяте към себе си с известна ирония и няма да ви се наложи да се мъчите или да мъчите другите с вашата отегчителност и тогава по-лесно ще преживявате трудностите, с които всеки човек се сблъсква. Да имаш чувство за хумор не означава да развеселяваш гостите. Това е способност да се противостои на трудностите в живота.
здраве.bg

Коментари