състезание Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации

  На 16 май 2012 в ОУ на ПБЗН Шумен се състоя Областно ученическо състезание Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации.

Участие взеха 6 отбора от областта- СОУ "Васил Левски" Шумен, СОУ" Йоан Екзарх Български" Шумен, СОУ"Сава Доброплодни" Шумен, 6 ОУ Шумен, СОУ"Св.Св.Кирил и Методий" Смядово и СОУ"Васил Левски" Нови пазар.
 Целите на състезанието бяха да се провери нивото на знания, умения и навици за действие при извънредни ситуации; да се мотивират участниците към по- нататъшна подготовка при кризисни ситуации и да се формират компетенции и модели на поведение, насочени към възпитаване на сътрудничество с пострадали от бедствия.
 Участието в състезанието бе отборно и включваше преминаването през теоретична част( тест от 35 въпроса) и 5 учебни центрове, където участниците демонстрираха знания, умения и сръчност при изпълнение на поставените им задачи.
 На първите три места се класираха отборите на Смядово, Нови пазар и СОУ "Йоан Екзарх Български".

Коментари

Много ви благодаря за интересната статия.Надявам се да ни пишете все по често и да показвате подобни снимки от които можем да научим нещо и ако ни се наложи да действаме.В крайна сметка никой от нищо не е застрахован.Вижда се с какъв интерес и желание действат по младите, но и така трябва да бъде от тях зависи нашето бъдеще .Дано да им осигурим добри услозвия на образованиеи след това да реалицация. на скоро четох че на лекар в Дубай му дават пет цифрена сума заплата, ето това се казва стимул да чудиш и да работиш.
Снимките са страхотни. На тях се вижда колко добре се справят всички деца и освен, че са доволни, то има и по голяма увереност в очите им и знания,които ако им се наложи могат вече спокойно да използват. Добре е да има и конкретни плановете за съвместни действия, които да предвиждат своевременно предоставяне на пожарогасителните и спасителните екипи в разположение на ръководителя на място и пълноценно участие в провеждането на спасителните работи.Когато всички ние заедно работим, то няма как да не бъде по спокоен живота ни.