20 май - ден на съпричастност с жертвите на СПИН

         АнтиСПИН кампанията по повод Световния ден за съпричастност към засегнатите от ХИВ / СПИН - 20 май 2012 година в област Шумен протече при отличен интерес от страна на местната общност. Основни бенефициенти на организираните мероприятия бяха млади хора, обхванати в общо 4 общини на област Шумен, благодарение на съдействието на общинските организации на БЧК в Смядово, Велики Преслав и Нови Пазар.

         Съвместно с партньорите ни от РЗИ Шумен организирахме безплатно и анонимно изследване за ХИВ, продължаващо до 29 май 2012 година.

         На самата дата 20 май 2012 година, доброволци на клуб К7 Шумен разпространяваха сред граждани презервативи и флаери - символ на кампанията, организираха тематични разговори и дискусии, провокираха с въпроси връстниците си, ангажираха внимание на малки и големи с театрални сцени по градската част на Шумен и с изработената от свещи възпоманетална пандела - почит към жертвите на ХИВ по света. В пространството пред градския театър  се ситуира и транспарант, на който граждани оставяха  тематични послания и споделяха мнения. 

        Кулминация на кампанията бе направата на панорамна възпоменателна снимка, на която доброволци от клуб К7 се подредиха под форма на пандела и със свещи в ръка отдадоха своята почит на жертвите на ХИВ.

        Всички организирани мероприятия предизвикаха традиционния интерес към темата на регионалните медии, които обективно и всеобхватно отразиха дейностите ни, посредством над 10 печатни и елктронни публикации. Аудио репортажи от събитието са излъчени в ефира на радио "Фреш", "Форте", "Шумен" и др.. 

 

Коментари