Първи декември в Шумен


         АнтиСПИН кампанията по повод 1 декември 2011 година в Шумен протече при отличен интерес от страна на местната общност. Основни бенефициенти на организираните мероприятия бяха млади хора.
        Проведени бяха поредица от обучения по връстников подход с основни участници младежи, живущи в селата от община Шумен - една от основните целеви групи на клуб К7 за 2011 година.
         Съвместно с партньорите ни от РЗИ Шумен организирахме безплатно и анонимно изследване за ХИВ, продължаващо до 15ти декември.
         На основните градски артерии поставихме 2 билборда, популяризиращи антиСПИН идеите на кампанията и предизвикващи интерес от страна на шофьорите с предизвикателното лого - "Презерватирай се!".
         На 1 декември доброволци на клуб К7 разпространяваха сред граждани презервативи и флаери - символ на кампанията, организираха тематични разговори и дискусии, провокираха с въпроси връстниците си, ангажираха внимание на малки и големи с театрални сцени по градската част на Шумен и с изработената пандела от балони.
        Безспорно, основно перо в програмата на клуб К7 Шумен за 1 декември бе организираната безплатна прожекция на филма "Love.net", посетена от над 800 млади хора, препълнили залата на кино "Херсон".
        От кампанийните дейности бяха обхванати и 4 общини от област Шумен - Смядово, Велики Преслав, Нови Пазар и Каспичан, където на 1 декември местни доброволци разпространяваха презервативи и флаери.
         Всички организирани мероприятия предизвикаха традиционния интерес към темата на регионалните медии, които обективно и всеобхватно отразиха дейностите ни, посредством над 20 печатни и елктронни публикации. Аудио спотове са излъчени в ефира на радио "Фреш", "Форте", "Шумен" и др.. 

Коментари