Тайните на ръцете ни


Давам ви четири картинки, защото никъде не открих нещата достатъчно цялостно формулирани...ще забележите, че на първата картинка са отбелязани 7 линии, на втората-8, на третата отново 7, а на четвъртата-10. Така или иначе съществуват 12 линии, като 6 от тях са групата на т.нар. основни линии. Нужно е разграничаването им в две групи, тъй като се приема, че долуизброените 6 присъстват в 90% от случаите, като 3 от тях присъстват на всяка ръка. Погледнете 4-тата картинка, това са съответно:


Life line- Линия на живота
Head- Линия на разума
Heart- Линия на сърцето
Горните три влизат в групата на линиите присъстващи на всяка ръка
Fate- Линия на съдбата (още наричана линия на Сатурн)
Success- Линия на Слънцето (още наричана линия на Аполон)
Health- Линия на здравето или т.нар линия на Меркурий

Към т.нар "спомагателни" се отнасят по-долу изброените. Характерно за тях е, че не присъстват на повечето ръце. Много малко са хората, които могат да се похвалят с ръце, на които присъстват всички линии, както от основен, така и от спомагателен тип. Погледнете отново 4-тата картинка:


Mars line- Линия на Марс
Intuition- Линия на Уран
Girdle of Venus- т.нар Пояс на Венера
Bracelets- т.нар Гривни


Сега обърнете внимание на третата картинка. Под номер 6 е отбелязана липсващата в 4-тата картинка Линия/и на брака, а под номер 2 присъства особен случай (за особените случаи ще обясня подробно когато разглеждам всяка линия поотделно) на линията на Нептун

Запознах ви с видовете линии. Сега нека разгледаме типовете възвишения, които се срещат на ръката. Обърнете внимание на следното графично изображение:


Така ето и наименованията им съответно както са по цифри в посочената графика:


1- Възвишение на Венера
2- Малко възвишение на Марс
3- Възвишение на Юпитер
4- Възвишение на Сатурн
5- Възвишение на Слънцето (Аполон)
6- Възвишение на Меркурий
7- Голямо възвишение на Марс
8- Възвишение на Луната

Първо искам да разясня някои неща. Това, че на картинките виждате определен случай на дадената линия, изобщо не го прави всеобщ. Това са т.нар. образи на идеална ръка, в която линиите започват от съответното си възвишение и имат показаната форма. Не се шашкайте ако ръката ви не изглежда по този начин, или че нямате определена линия, това не ви омаловажава по никакъв начин. По-принцип аз гледам на лява ръка. Вгледайте се в двете си длани. Обикновено линиите на едната по форма или брой, или и двете се различават от линиите на другата. Рядкост е да срещнеш човек с еднакво набраздени длани и на двете ръце. Аз го интерпретирам така. Лявата ръка е израз на заложения път и характера, а дясната- проявление на пътя и характера. Внимание! Линиите на ръцете се изменят при рязка смяна на обстоятелствата (например злополука, цялостно обновление на личността, коренна промяна във възгледите и т.н.).


Да преминем по-нататък. Изпънете ръката си (не прекалено) с дланта обърната нагоре и я вдигнете на нивото на очите. Погледнете кое възвишение/ия е/са най-обособени или изпъкнали. Всяко възвишение дава на притежателя си определени доминиращи черти(позитивни и негативни). Характера на човек може да бъде изграден на базата и на двата аспекта, но е възможно и доминиране на позитивни, или негативни черти. важното е да не възприемате нещата твърде буквално. Преценете сами, ако гледате на друг човек, вслушайте се във вътрешния си глас. Ето и тълкуването:
Развито възвишение на Юпитер- достойнство, справедливост, стремеж към висши цели, почит, уважение, смелост, гордост, радост и удовлетворение от живота, дружба, приятелство, стремеж да покровителстват, потребност да властват, великодушие, благородство, административни способности, добри маниери. Своенравие, прекаляват с хубавата храна и алкохола, преситеност от живота, комфорт, удоволствие, слава, етикет, желание да господстват, гордост, егоизъм, гняв(без злоба), самохвалство.


Развито възвишение на Сатурн- не понася подчинение, презира общественото мнение, бои се да не бъде смешен, недоверие, прилежание, трудолюбие, търпение, обича науките и природата, философияа и религията, пресметлив, наблюдателен, не обича войните и войниците, не признава началство над себе си, безразличен към семейство и деца, упорит, любопитен, опечален от всичко, недоволен, новатор по дух, играч, отмъстителен, замислен, често меланхолик, скъперник, страхливец, преживява множество душевни тревоги.


Развито възвишение на Слънцето или Аполон- възвишена религия и изкуство, етичен, търпелив, близо до идеала, поетичен, широк поглед на нещата, прекланя се пред красотата, уважаван и обичан от много хора, спокоен, радостен, чувствителен, привързва се, храбро понася загуби, отстъпчивост, покорство,трезви преценки. Любов към разкоша и златото, фанатик, хазартен.


Развито възвишение на Меркурий- успех в науките и търговията, стремеж към забогатяване, спекулация, организация, добър ум, разпоредителност, изобретателност, ораторски способности. Лихварство, кражба, лъжа, хитрост, подражание, демагогство.


Развити/о възвишение/я на Марс- храброст, стремеж към действие, борба, боева натура, увереност в достигане на целта, добродушие, любов към семейството, страхливост, страст, злоба, разрушение, жестокост, грубост.


Развито възвишение на Венера- любов, нежност, надежда, гадателски способности, радост и удоволствие от живота, сърдечност, доброта, съчувствие, любов към дома, любезност, обича да се харесва, но не и да блести, не обича кавгите, шума. Жестокосърдечие, пресищане, сметкаджийство, студенина, бохемство, кокетство.
Развито възвишние на Луната- фантазия, въобръжение, душевно спокойствие, мечтателност, медиалност, авантюризъм, заблуждение в мислите, недостатъчна воля, недостатъчни сили за съпротива, податлив на всякакви влияния.

В зависимост какъв стремеж преобладава в характера на човека се отделят три основни типа: на практическа основа, на душевна основа, на разсъдъчна основа. Погледнете дланта си. Обърнете внимание коя линия от трите основни е най-очертана и силно изразена. Те се отнасят както следва:


Най-развита линия на живота- практическа основа
Най-развита линия на сърцето- душевна основа
Най-развита линия на ума- на разсъдъчна основа
Проявления на практическата основа: изключителна грижа за своето здраве, храна, облекло, жилище и т.н., работоспособност, порядък, спокойствие, стремеж към удоволствие, откритост.
Проявления на душевната основа: вяра, надежда, любов, идеализъм, любезност, алтруизъм, желание да се харесва, непостоянство, афинитет към красотата, изкуствата и окултизма
Проявления на разсъдъчната основа- изключителна памет, силно развито логическо мислене, реализъм, дипломация.
Линията на Слънцето е необходима за добрата ръка. Тя усилва влиянието на линията на съдбата, както и на всички други линии и знаци, оказва най-добро влияние, усилва проявлението на всичко положително и намалява ефекта на всичко отрицателно. Ако трите основни линии са много силно очертани и се oткрояват от останалите това е добър знак- човекът, притежател на подобна длан е способен да разграничава главното в живота си от второстепенното. Множество дребни накъсани линийки по цялата ръка говорят за нервност. Погледнете внимателно и преценете кои линии преобладават на ръката ви- хоризонталните или вертикалните. Преобладаващ брой на вертикалните линии говори за постигане на целите с лекота и финес, а повече хоризонтални притежават хора, на които им предстои да се справят с доста трудности при преследване на желанията си.

Възвишението на Юпитер- гладко възвишение, набраздено с малко линии- спокоен живот, но с малко успехи. Силно набраздено възвишение на Юпитер- бурен живот, но с възможности за успех. Вертикалните линии са символ на несъмнен успех, а хоризонталните сочат постигане на моментни желания и краткосрочни цели.


1. Стълбата на Юпитер- това е образувание от линии, напонящо на стълба и започва от линията на живота или е концентрирано само върху възвишението. Този знак говори за изкачване стъпало по стъпало до високо обществено положение и придобиване на материални блага благодарение на личните качества и енергия.
2. Черна точка- изгубване на положението, пропадане.
3. Решетка- множество препятствия по жизнения път. Недоразумения с властите, несполучливи съдебни процеси.
4. Линия или стрела сочеща към възвишението на Сатурн- скръб, болест.
5. Птичка- несполука
6. Квадрат- защитен знак- при стремеж да вървиш напред в живота, защитава от увлечения, грешки. Много хубав знак.
7. Триъгълник- политически и дипломатически умения.
8. Кръст във връзка с хубава линия на брака- щастлив брак. Без линия на брака- успех, кариера. Звездата- усилва значението на предното.
9. Кръг- чест, слава, радост.
10. Знакът на Юпитер- добра протекция.
11. Латинско N- неуспех в банковите и търговските сделки

Възвишението на Венера:
1. Решетка- чувственост, разврат, предразположение към заболяване на половите органи
2. Кръст- нещастна любов
3. Звезда- същото. Но по-тежко преживяно
4. Триъгълник- сметка в любовта
5. Квадрат- нещастие в любовта, но по собствена вина
Множество тънки линии- изтънченост в проявите на чувственост, колкото по-дебели и ясно очертани са те, толкова проявите на чувственост са по-груби.

Възвишението на Сатурн:
1. Решетка- нещастие, меланхолия, тежък и нерадостен живот.
2. Кръг- наклонности и успехи в дейнсоти свързани с руди, камъни и т.н.
3. Кръст- опасност от превозни средства като например автомобили, влакове. Също и опасност от асансьори, лифтове и т.н. Такива хора трябва да внимават много за опасности от злополуки.
4. Звезда- показва същото, но в доста по-силна степен.
5. Триъгълник- способности и интерес към окултизма.
6. Квадрат- защитен знак в работите, службата.
7. Сатурнов пръстен (рядко)- трудно преодолими препятствия, в следствие на това- бедност, неуспех, катастрофа.ю

Възвишението на Слънцето (Аполон):
1. Кръстът и звездата означават щастие, успехи.
2. Слънце- почит, уважение, известност, богатство
3. Кръг или кръгове- постигане на успех в начинания, свързани с рискове и опасности, в крайна сметка се стига до натрупване на богатство и почит от околните.
4. Решетка- неблагоприятно стечение на обстоятелствата
5. Квадрат- защита от загуби в областта на изкуството.
6. Триъгълник- практически елемент в изкуството, сметка, творчество с користна цел.
7. Знакът на Меркурий- изключителни творчески способности
8. Слънчев пръстен- пълно отсъствие на радост и веселост в характера на човека.

Възвишението на Меркурий:
1. Триъгълник- щастлив знак в търговията и промишлеността. Съвета ми към хора които имат триъгълник във възвишението на Меркурий е да се захванат с такава дейност.
2. Квадрат- защитен знак от отрицателните проявления на Меркурий.
3. Решетка- пазете се от хора, които имат решетка на възвишението на Меркурий- те не заслужават никакво доверие.
4. Точка или кръг- неуспех по собствена вина.


Голямо възвишение на Марс:

1. Триъгълник- спокойствие, самообладание.
2. Квадрат- защита от врагове.
3. Кръст- упоритост, предупреждава за евентуално сериозно нараняване.
4. Решетка- тежка съдба.
5. Напречни линии- по количестовото им може да определеите броя на сериозните си потенциални/настоящи врагове.

Възвишението на Луната:
1. Звезда- опасност от вода или опасност по някакъв начин, свързан с вода. Избягвайте пътешествия с кораби, всякакви водни басейни, независимо дали са изкуствени или естествени. Може да означава и опасност от наводнение или инцидент в банята. Освен това свидетелства за чести меланхолични настроения. Множество объркани мечти, извратена фантазия.
2. Квадрат- защитен знак от всички отрицателни характеристики на Луната.
3. Решетка- лош знак- безпокойство, честа промяна на местожителството, недоволство. У жените е знак за продажничестов, особено ако на ръката има и решетка на възвишението на Венера.
4. Кръст към гривната- потрадиция- неочаквано наследство.
5. Триъгълник- докарва системност в работата на фантазията (богато въобръжение). Окултни способности.
6. Напречни линии- пътешествия.


Тълкувание на групата на т.нар основни линии:

Линия на живота- Линия на живота- равна, ясна, без прекъсвания и „островчета” свидетелства за добро здраве и успехи в живота.
Силно очертана линия на живота- здравето и характера притежават голяма съпротивителна сила срещу
различните обстоятелства. Успехи.
Линията на живота е дълга- дълъг живот.
Линията на живота е къса- кратък живот.
Линията на живота по-малко се губи или изтънява- бавно угасване на жизнените сили. Ако се прекъсва изведнъж или завършва с точка- неочаквана смърт.
Линията на живота се прекъсва- опасност за живота. Тази опасност се намалява, ако лед това се наблюдава продължение на самата линия, или ако на мястото на прекъсването минава дори едва забележима чертичка.
Остров/и на линията на живота- болести, операции.
Кръгове на линията на живота- опасност за очите.

Клонки от линията на живота:
Клонче нагоре символизира материален успех, а клонче надолу- материална загуба.
Клонче към възвишението на Юпитер- успешен стремж към власт, положение, богатство; раздвоението в края на клончето усилва значението.
Клонче надолу в края на линията на живота- угасване на физическите сили.
Клонче нагоре към възвишението на Венера- благоприятно, честно спечелено богатство.
Клонче надолу към възвишението на Венера- неблагоприятно, често говори за изгубване н ачестта в даден момент от житейския път.
Клонче към възвишението на Слънцето- богатство, почестите се спечелват лесно.
Клонче към възвишението на Сатурн- хронично заболяване, бездетност.
Клонче към възвишението на Меркурий- богатство, успехи, придобити, благодарение на прилежност. Ако клончето се допира до линията на брака- брак по сметка.
Клонче към възвишението на Луната- далечен път.
Кръст или звезда на линията на живота или чертичка в края- опасност за живота.
Линията на живота като верига- множество продължителни заболявания.
Линия на Марс подобрява и усилва линията на живота. Говори за силна, волева натура с много Марсовски черти в характера.
Начало на линията на живота във възвишението на Юпитер свидетелства за изключително силен стремеж към успех, богатство, видно положение.
Ако линията на живота и тази на разума са съединени в продължение на повече от сантиметър и половина това свидетелства за късна самостоятелност, а често и за нерешителност. Наличието на по-малко съединяване от указания сантиметър и половина, както и липсата му свидетелстват за ранна самостоятелност.
Ако линията на живота, на разума и на сърцето се събирт в една точка- вероятна опасност от насилствена смърт (особено ако е и на двете ръце).
Ако линията на Марс и тази на живота са пресечени от дребни линийки- избухливост от злоба. Вероятност да се скара жестоко с близките си.
Ако линията на живота минава далеч от палеца- сърдечност, топлота, способност да гради, плодовитост. Ако линията на живота минава близо до палеца- точно обратното.
Линия съединяваща линията на живота и тази на Слънцето- материален успех. Ако пък я пресича- материална загуба.
Линия от възвишението на Венера, стигаща до линията на живота- събитие, свързано с чувственост.
Кръст или звезда на линията на живота:
Във възвишението на Венера- загуба на близък човек.
В долината на Марс- много неприятности.
Квадрат на линията на живота- благоприятен изход от сериозни заболявания и сложни ситуации.
Квадрат в линията на живота- затвор, оттегляне в манастир.
Змиевидна линия на живота- злоба, лъжа, бедствен живот, ако при това линията е с по-изразен червеникав цвят- авантюрист, много обича да говори.
Линия, започваща от малкото възвишение на Марс, пресичаща линията на живота и свършваща в линията на разума- опасност от рана или тежко заболяване.


Линията на разума:
Линия на разума-ясна, права, силно очертана, стига до линията на здравето или малко я пресича- добър ум. Колкото е по-прав образуващият се ъгъл- толкова по-големи са умствените способности.
Къса линия на ума- слаби умствени способности. Ако е широка- избухливост, озлобяване.
Двойна линия на разума свидетелства за изключителни умствени способности, жизнен успех, но и двойственост.
Ако началото и е във възвишението на Юпитер- силно развит интелект. Способностите на ума са насочени в стремеж към придобиването на власт, слава, високо обществено положение.
Ако началото на линията на разума почва от малкото възвишението на Марс- непостоянство, ненадежност, свадливост, избухливост.
Ако линията на разума завършва в голямото възвишение на Марс- самообладание, яснота в мислите, пресметливост, умело използване на другите.


Ако завършва във възвишението на Луната- склонност към идеализъм, фантазия, мечтателност, поезия.
Ако края на линията на разума е във възвишението на Меркурий- успех в търговията, хитрост, лукавство.
Права, равна линия на разума, завива към палеца- болезненото самолюбие и страхливост довеждат до нещастие.
Линията на разума в средата си се доближава до линията на сърцето- предразположение към астма, ясен поглед на нещата.
Ако началото на линията на разума е извито към линията на сърцето- безгрижие, разточителност.
Ако линият ана разума е витиевата- злоба, умение да се преструва. Колкото е по извита линията- толкова по-изразени са тези черти.
Решетка между линията на разума и линията на живота- склонност към игра.
Две чертички между линията на разума и живота- ораторски способности.
Линията на разума се разделя на две клончета, при което:
Едното клонче отива в голямото възвишение на Марс, а другото- във възвишението на Меркурий- голяма смелост и ловкост в търговските операции. Винаги имайте едно на ум по отношение на такива хора.
Едната клонка е в голямото възвишение на Марс, а другата- във възвишението на Луната при не много дълги клонки- раздвояване, умение да влизаш в ролята на друг- на такива хора препоръчвам да се занимават с професии, в които това умение от огромно значение като например психолози, адвокати, актьори. При дълги клонки- двуличие, лъжа, намиране на лъжливи предлози за оправдаване на собствените действия.
Двете клонки завършват във възвишението на Луната- изключително неблагоприятно- говори за неуравновесеност на характера, лоши наклонности, извратеност на съзнанието.
Прекъсване на линията на разума свидетелства за психическо разстройство или проблеми с нервната система. Остров на линията на ума говори за същото.
Кръст или звезда на линията на ума- препятствия и опасности свързани с нервната система и мозъчната дейност, нервни сривове, тежки депресивни състояния и т.н.
Точки (сравнително големи) свидетелстват за възможни травми като мозъчни сътресения, сериозни наранявания на черепа и т.н.
Дребни точици по линията на ума- състояния на главоболие, мигрена.
Клончета, излизащи от линията на ума:
Клонче към линията на сърцето- човек, който се води предимно от съзнанието, а не от чувствата си.
Клонче към визвишението на Юпитер- осъзнат стремеж към обществено положение и власт.
Клонче към възвишението на Сатурн- практичност и впрягане на разума във всички аспекти от съществуването.
Клонче към възвишението на Слънцето- практичност по отношение на изкуството. Способност да печели добре от това.
Клонче към възвишението на Меркурий- свидетелства за научни стремления или дарба за търговец. Би могъл да се занимава спокойно с което и да е от двете, тъй като такива хора извеждат практичността и логиката на преден план.


Линията на сърцето:
Най-хубавата сърдечна линия е ясна, равна, издигаща се високо към възвишението на Юпитер, с разклониения- много щастие, успехи.
Сърдечната линия минава през цялата ръка- жестокосърдечие, лош човек.
Линията на сърцето завършва във възвишението на Юпитер (разклоненията усилват значението)- доброта, достойнство, материален успех. Колкото по-високо отива във възвишението и даже в пръста- толкова по-добре.
Клонки в началото на сърдечната линия- множество любовни приключения.
Краят на сърдечната линия се намира между възвишенията на Юпитер и Сатурн- много щастие, любов, живот изпълнен с труд до края на дните. Ако обаче края се допира до сгъвката на пръста на Сатурн това свидетелства за разочарование в брака. Гладки клончета по посока на сърдечната линия усилват казаното. Също означават любезност, флирт.
Клончета в противоположна посока на линията на сърцето свидетелстват за любовно разочарование.
Края на сърдечната линия е под възвишението на Сатурн- чувствената любов преобладава, малко щастие, материализъм в любовта. Ако сърдечната линия навлиза във възвишението на Сатурн- същото но в по-силна степен.
Края на сърдечната линия под възвишението на Слънцето- няма щастие, мимика.
Началото на сърдечнат алиния е във възвишението на Меркурий- артистични способности.
Ако цялата сърдечна линия е извита към пръстите свидетелства за ревност.
Ако цялата сърдечна линия е извита към линията на ума- егоизъм, чувственост.
Прекъсната сърдечна линия, острови, напречни линии, както и сърдечна линия под форма на верига или част от нея е верига свидетелстват за предразположение към заболявания на миокарда.
Двойна сърдечна линия- твърде много чувства.
Клончета от линията на сърцето към линията на ума- човек, който позволява чувствата му да водят действията и разума му, сърдечност.


Линия на съдбата:
Началото и е от линията на живота- успехът е затруднен в младини, външни фактори като семейство, обстановка пречат и трябва да бъдат преодолени.
Ако началото и е във възвишението на Луната- успехът зависи от други хора или е осъществим в друга страна.
Ако началото е в долнат ачаст на възвишението на Луната и ако линията на съдбата стига до възвишението на Сатурн- верни предчувствия, психометрия, елемнт и на фантазия в съдбата, множество промени.
Началото е във възвишението на Венера- успехът зависи от лица от противоположния пол. Влюбчивост.
Начало в гривната- самостоятелност, инициатива, много успехи и щастие в живота (ако остане в родната страна).
Ако линията на съдбата прерязва гривната- успехът е свързан с много неприятности и затруднения.
Двойна линия на съдбата- успех, удовлетворено самолюбие.
Змиевидна линия на съдбата- много неприятности в живота.
Края на линията на съдбата е във възвишението на Сатурн- успех в религията, филосфията, във всички дейности свързани с природата, камъни, руди.
Края е във възвишението на Слънцето- успех в сферата на изкуството, артистична натура.
Края във възвишението на Меркурий- успех в търговията и промишлеността, ораторски способности.
Прекъсване на линията на съдбата- промени в житейските условия, работата, службата, брака и т.н. Ако продължението на линият на съдбата е отклонено към възвишението на Меркурий- промяна към по-материална, търговска насоченост. Ако продължението на линията на съдбата е отклонено към възвишението на Юпитер- промяна е по-почтена, несвързана с материални успехи.
Клончета нагоре обозначават успех, а надолу- несполука.
Паралелни на линията на съдбата линии- имат както отрицателно така и положително тълкувание. Ако са ясно очертани имат положително въздействие, а ако са малки и разкъсани това говори за разхвърляност в мислите и целите.
Кръст на линията на съдбата- несполука, скръб.
Остров на линията на съдбата- измама.
Ако линията на съдбата стига само до линията на ума- неуспехът в живота се дължи на собствена грешка (неправилни преценки, заключения).
Ако линията на съдбата навлиза в долната част на пръста на Сатурн- печална, тъжна участ.
Началото на линията на съдбата е в линията на ума- успех в живота, но късно и след много лишения и труд.
Началото е между линиите на ума и сърцето- много скръб, неуспехи, даже и затвор, ако няма защитен квадрат във възвишението на Сатурн.
Начало в долината на Марс- много борби за успех.
Клонче към възвишението на Аполон- изкуството има влияние върху съдбата.
Клонче към някое от възвишенията на Марс- силни врагове, които влияят на жизнения път.
Напречни линии, които пресичат линията на съдбата- препятствия в житейския път.
Клонче към възвишението на Венера- влияние на лица/лице от противоположния пол върху съдбата на човек.
Ако линията на съдбата е разклонена- несполука.
Ако линията на съдбат аим и отгоре, и отдолу вилка,то успехът и богатството са в по-голямо количество отколкото при наличието на само една вилка горе.


Линия на Слънцето (Аполон):
Началото и е в линията на живота- успехите ще се постигнат само с много труд и прилежание.
Начало въ ввъзвишението на Луната- успехите са свързани с фантазията (съветвам такива хора да следват мечтите си, тъй като имат реални шансове да ги осъществят), освен това успехът може да бъде достигнат благодарение на съдействието на други лица.
Началото е във възвишението на Венера- успехът е свързан с лица от противоположния пол.
Клончета от линията на Слънцето- нагоре- свидетелстват за успех, надолу- неуспех, провал на плановете.
Ако началото на линията на Аполон е в линията на съдбата- щастието и успехът в дейности, свързани с изкуството ще се достигне самостоятелно, без странична помощ. Съдбата есвързана с изкуството.
Началото е в гривната- среща се изключително рядко, говори за изключителни способности, успехи и богатство.
Началото е в някое от възвишенията на Марс- успехът е свързан с борби, находчивост, прояви на инициатива.
Ако началото е до линията на Марс- успех след много препятствия и борби.
Двойна линия на Слънцето, дори раздвояването да е само в горния и край в 80% от случаите свидетелтва за големи музикални способности.
Линията на Слънцето минаваща точно по средата на възвишението на Слънцето- чисто изкуство.
Ако началото и е от линията на ума- успех постигнат с помощта единствено на умствена работа.
Началото е в сърдечната линия- късен успех, най-хубавото време в живота на човек с такава линия е старостта.
Линия на слънцето с вилка- много благоприятно- несъмнен успех.
Напречни линии- препятствия, често опасности:
Откъм Сатурн- проблемите идват от страна на близките и роднините.
Откъм Меркурий- опасност от чужди или странични хора, интриги, завист.
Остров на линията на Слънцето- принудителна промяна на службата, местоработата.
Ако Поясът на Венера пресича слънчевата линия- сериозни препятствия по пътя към успеха.
Змиевидна линия на Слънцето- непостоянство както в характера, така и в живота. Временни успехи.
Кръст на слънчевата линия- щастие (често свързано с брака).
Кръг на линията на Слънцето- опасности за честта и достойнството.
Звезда- успех в дейности, свързани с публичност.


Линията на здравето:
Линията на здравето или трябва да бъде ясна и правилна, или да отсъсътва, тъй като неправилностите в нея винаги показват болест.
Добра линия на здравето подобрява значението на линията на съдбата.
Дълга и хубава линия на здравето показва развитие на духовни или религиозни ценности. Добра памет.
Много ясно очератана линия на здравето- чувствителна нервна система.
Много шрока линия на здравето- опасности за здравето.
Ако линията на здравето влиза във ъвзвишението на Меркурий-стремеж към учение и знания. Голяма ловкост и размах.
Ако края на линията на здравето е неясен и тънък- скъперничество, егоизъм, особено ако линията на здравето не продължава под тази на ума. В случай на широка линия на здравето свидетелства за бъбривост, сплетни.
Вилка в края на линията на здравето усилва пложителното влияние на Меркурий.
Ако линията на здравето започва от гривната- способности и успехи тясно свързаяни с търговията и всякакви собствени предприятия.
Ако линията на здравето започва в голямото възвишение на Марс- среща се в хора които се възбуждат много лесно, често се вълнуват, екстровертни натури.
Линията на здравето започва от възвишението на Луната- много проблеми в живота.
Ако линията на здравето е двойна- услива проявлението на положителните качества на Меркурий.
Ако началото е в линията на живота- обърнете внимание къде точно почва линията на здравето-това показва житейския период, в който почват опасностите за здравето ви или на този, на когото гледате.
Ако началото е във възвишението на Венера това показва предразположение към заболявания на половите органи.
Малки паралели на линията на здравето- стремеж към образование и обучение. Ако са много- задълбочаване, изследователска дейност в областите на науката.
Хубави паралели на възвишението н Меркурий- способности и успехи в търговията и промишлеността. Склонност към търговски спекулации.
Разкъсани паралели на възвишението на Меркурий- разхвърляни мисли и стремежи.
Клонче от линията на здравето към възвишението на Слънцето- магнетична сила на характера.
Клонче към възвишението на Сатурн- способности и склонност към работа, свързана със земята.
Клонче към възвишението на Юпитер- свидетелства за болен стомах, такива хора имат предразположеност да се пристрастят към алкохола.
Клонче към възвишението на Меркурий- способности в областта на медицината и химията.
Клонче/та към възвишението на Луната- пътешествия.
Клонче към някое от въвишенията на Марс- смелост, избухливост, склонности и успехи във военното дело.
Ако линията на здравето стига едва до линията на разума- слаби нерви, дори и малко напрежение има пагубен ефект върху човека.
Ако линията на живота стига едва до сърдечната линия това свидетелства за много сърдечни разочарования.

Тълкувание на т.нар. „спомагателни” линии:

Пояс на Венера:
Правилният Пояс на Венера започва между пръстите на Юритер и Сатурн и свършва между пръстите на Слънцето и Меркурий.
В твърда ръка, правилен, гладък, ясен и непрекъснат от други линии Пояс на Венера затвърждава наличието на много големи умствени способности, способност да се разбира възвишеното, а също говори и за развита чувственост (сексуалност). В мека ръка придобива по-неблагоприятно значение на хиперсексуалност.
Ако Поясът на Венера се състои от няколко, разкъсани части това свидетелства за истеричност.
Пояс на Венера състоящ се от няколко паралелни (2, 3 понякога и повече) линии- повишена чувственост и склонност към извратени чувствени наслаждения. Деца с такъв знак много по-лесно придобиват редица вредни и лоши навици. Понякога свидетелства и за хомосексуалност.
Ако Поясът на Венера завършва в линията на брака това свидетелства при мъжете, че водещо място в брака има жената, а у жените- мъжът.
Болшинството ръце нямат Пояс на Венера- това отсъствие показва, че на физическата любов не се придава преувеличено значение.


Линията на брака:
На възвишението на Меркурий там където е сгъвката намираме няколко или само една хоризонтални чертички, наречени линии на брака. Под думата „брак” в хиромантията не се разбира църковно венчаване или граждански акт за сключване на брак, а душевната нагласа и желание за такава стъпка. Това не означава непременно, че желанието ще прерасне в действителен брак. Ако линията на брака се състои от една или две линии, това показва, че даденото лице е способно и се стреми към т.нар „духовен” брак. Ако линията на брака се състои от много и/или разкъсани линии, то това показва, че характера на човек не му позволява да изгради стабилно брачно съжителство.


Гривната:
Гривна, състояща се от три равни и ясни пръстена усилва значението на линията на живота.
Слабо отбелязани пръстени- физическа слабост, болести. Ако горния пръстен на гривната в предната си част е силно извит към дланта у жените това означава тежко раждане. Линията, която отива от гривната към възвишението на Венера свидетелства за щастлив брак. Черна точка между пръстените на гривната- несполуки и грижи.


Линията на Уран:
Линията на Уран срещаме сравнително рядко, тъй ато тя се забелязва само у хора, които притежават освен добри умствени способности още и особено чувствителна душевна възприемчивост наречена интуиция. Силно раззвитата интуиция винаги е свързана с душена чистота и нравственост. При развита интуиция имаме способността да „чувстваме хората”, т.е. от първа среща с тях да си съставяме вярна преценка за тях и даже да предчувстваме намеренията им, отношението им към другите хора и т.н.
Хора с много силно развита интуиция обладават така наречените „медиални способности” като: четене на мисли, ясновидство, психометрия, те могат да виждат предсказващи сънища и т.н. Споменатите медиални способности се изразяват в островче на линията на Уран. Колкото по-ясно е отбелязано то и колкото по-дълга е линията на Уран, толкова способностите са по-големи. Ако островчето е разположено в горната част на линията на Уран способностите са по-слаби. Такова положение на острова се среща у лунатиците. Ако линията на Уран е в посока към възвишението на Слънцето усилва влиянието на положителните черти характерни за развито възвишение на Слънцето. Ако линията на Уран има посока към друго от възвишенията, то усилва се всяко положение, свързано със съответния тип. Ако края на линията на Уран се съединява с линият ана съдбата това покзва, че човек, следвайки интуицията си се отказва от всичко материално и се посвещава на по-висши цели и задачи.
Точка на линията на Уран предпазва от негативни влияния, ако човека се занимава с окултизъм. Отсъстивето на линия на Уран не говори за пълно отсъствие на интуиция, още повече ако линията на съдбата започва от възвишението на Луната.


Линия на Нептун: Равна и ясна линия на Нептун, която завършва във възвишението на Луната показва окултни способности. Кръст или звезда на края на линията на Нептун показват опасност от морски пътешествия или вода. Ако линията на Нептун е неправилна или изкривена сочи възможни с жлъчката и дробовете.

Коментари