Откриване на Националната ХИВ/СПИН кампания

На  13.02.2018г. в Средно училище „Йоан  Ек. Български" се състоя официалното откриване на Националната ХИВ/СПИН кампания , както и награждаването на  участниците в конкурса  за мото и лого /цветен формат/ на кампания.

Конкурсът се проведе по повод 1-ви декември - Световен ден за борба с ХИВ/СПИН . Доброволци от БМЧК подготвиха грамоти за наградените и изработиха мотото на плакат. На самото откриване на кампанията, разясниха на всички гости какво е ХИВ и СПИН, как се предава и как да се предпазят.

Водещите  запознаха учениците със статистически данни за болестта на века, която дава   ясна представа за разпространението и заболеваемостта към днешна дата.

Награди за участниците  бяха подготвени  от Българския  Червен Кръст, от  Регионална Здравна Инспекция  и Общински Здравен Център за информация, образование и консултации.  В конкурса  взеха   участие ученици от 8 до 12 клас. Всяко мото можеше да е придружено със снимка, графика или друга  цветна форма – А4.

 На 1-во място в конкурса е  Милвана Караиванова от 9-ти „б" от СУ "Й. Е. Български" с мото: „Пази се днес, за да се усмихваш утре!" . 

На  1-во място за цветен формат  е награден  Александър Димитров от 11 „а" кл. също ученик  на СУ "Й. Е. Български".

Това мото: „Пази се днес, за да се усмихваш утре!" ще се използва целогодишно по повод различни инициативи свързани с превенция и борбата срещу ХИВ/СПИН. То ще бъде използвано  при кампании и свързаните с тях отпечатване на  различни превантивни материали.

За доброто настроение на всички,  домакините бяха подготвили музикални.

Коментари