Годишно отчетно събрание на Шуменската областна червенокръстка организация

Отлична оценка на дейността на доброволците и структурите на Българския червен кръст в област Шумен за 2017 г. даде националното ръководство на организацията в лицето на нейния председател акад. Христо Григоров, който бе гост на днешното отчетно събрание на шуменската организация. .
„Прекрасно свършена работа от страна на организацията в Шумен. Дори само да се вземе трагедията в Хитрино, където доброволците на БЧК свършиха отлично работата си и заслужават едно голямо Благодаря. Но оценката за работата на Българския червен кръст я дава обществото. Оценката я дават хората, на които заедно помагаме.“, каза преди началото на събранието акад. Христо Григоров.
През изминалата година БЧК-Шумен е участвал в десетки кампании, инициативи, реализиране на програми и проекти, местни и национални състезания.  Организацията има общински съвети във всяка от 10-те общини и 59 дружества, от които 34 в градовете и 25 по селата. Доброволците й наброяват 361 души.
И през тази година организацията продължава своите дейности по превенция на зависимости, обучение за първа долекарска помощ, благотворителни инициативи и други проекти в помощ на социално слабите хора и за образоване на младежите и учениците.
БЧК в Шумен си партнира с Общински администрации, Областна управа, Общински съвет на пенсионерите, Шуменски университет, Сдружение “Вдовици и вдовци”, РЗИ, Комплекс за социални услуги, Център по трансфузионна хематология и др., като представители на тези институции и организации бяха гости на днешното събрание









Коментари