Форум

 

Description: Graphic1

 

 

Най-висшият форум на Българския младежки Червен кръст ще се проведе в Монтана

 

 

Монтана ще бъде домакин на най-висшия форум на Българския младежки Червен кръст. От 19 до 21 март 2010 г. в хотел „Житомир" 70 делегати от клубовете на БМЧК в цялата страна ще участват във Втората сесия на Десетия национален събор.          

 Те ще приемат отчета за дейността на БМЧК през 2009 г., в който са отразени резултатите и постиженията на младежката организация в многообразната й дейност през изминалата година.

Националният събор ще обсъди и утвърди „Стратегия 2015" на БМЧК, която очертава приоритетите, насоките и сферите на работа на Българския младежки Червен кръст за следващите пет години:  подготовка на деца и младежи по първата долекарска помощ; работа с деца в социални институции; подкрепа и грижа за деца и младежи с психически и физически увреждания и насърчаване и развитие на техните таланти и заложби; утвърждаване на здравословния начин на живот като стил и норма, превенция на ХИВ и СПИН, различни зависимости, болести, предавани по полов път, тежки форми на детски труд, трафик на хора; възпитаване на децата и младежите в дух на толерантност, съпричастност и помощ към страдащите и приобщаването им към хуманитарните ценности и др.

Гости на Националния събор ще бъдат: проф. Здравко Маринов – зам.-председател на БЧК, д-р Славита Джамбазова – зам.-генерален директор, г-н Ивайло Петров - областен управител на област Монтана, г-н Златко Живков - кмет  на община Монтана, ръководители на БЧК от областта и др.

 


През тази година Българският младежки Червен кръст ще отбележи 20 години от своето възстановяване като самостоятелна младежка организация в рамките на БЧК. На 23 юни 1990 г. се провежда I Национален събор, който възстановява организацията и тя започва отново да изпълнява своята мисия и задачи сред децата и младежите като младежка структура в Българския Червен кръст. През 2010 г. се навършват 89 години от създаването на БМЧК.

 

 

С уважение:

Пламен Петров

Областен Съвет на БЧК Шумен

Ул „Цар Освободител" № 143

град Шумен

0889 42 55 55

0899 55 03 88

shumen@redcross.bg

www.shumenredcross.blogspot.com

www.komponent7.blogspot.com

www.shu.mikc.bg

Description: svetat e nash

 

Коментари