Доброволци на бъдещето


На 20 и 21 ноември 2021г. в местността „Кирека“  БМЧК Шумен организира и проведе  Академия за доброволци под надслов „Доброволци на бъдещето - 100г създаваме добро!“.

Инициативата  е част от мероприятията във връзка със сто годишнината от основаването на младежката структура, като в нея се  включиха 20 млади доброволци от град Шумен на възраст  14 - 24г. 

Академията се проведе при строго спазване на мерките и изискванията за работа по време на пандемична обстановка, а  всички участници и обучители предоставиха зелени сертификати/отрицателни тестове.   

Двудневното обучение обхвана теми свързани със създаването и историята на БЧК, различни дейности, направления и обучителни модули,  по които се работи в областната организация. Татяна Вълчева, областен координатор на БМЧК  ги запозна с програма „Хелфи“. По модула Първа долекарска помощ обучители бяха Виктория Пенева и Християна Христова, а  за зависимостите и предизвикателствата пред младите хора, разговаря Михаил Хуммел.  За участниците в Академията бяха подготвени много игри, изненади и подаръци.  

Академията е по проект финансиран от община Шумен и спечелен от младите доброволци. 








 

Коментари