Ваканция без риск


На 2 юли 2021г.  стартира лятната кампания „Ваканция без риск" организирана  от Българския  Червен кръст – Шумен, Регионалната  здравна инспекция –Шумен  и Общински здравен център за информация, консултации и образование.

Идеята на инициативата е да се даде старт на едно безгрижно, забавно, но и безопасно лято. Свободното време, доброто настроение и примамливите лъчи на слънцето предлагат много развлечения, много приключения, но и много изненади.

Информационната кампания бе свързана с полезни съвети как да предпазим себе си и другите от КОВИД-19, информация за видовете ваксини и местата за ваксиниране, за  рискови ситуации и рисково поведение при употреба на алкохол, тютюнопушене и наркотици, последиците от сексуално-рисково поведение, СПИН и други значими болести. Обърна се   внимание на здравословния начин на живот, здравословното хранене и двигателна активност през ваканцията.

Организаторите бяха подготвили много  летни игри и забавления във водата и около басейна, а участниците  получиха  предметни наградите.  

Г-н Владимир Герчев – инструктор и треньор по плуване припомни  за  рисковете около водните площи, най-важните стъпки при първа помощ и  полезни съвети как да се предпазим в горещините. Спасители  направиха демонстрации на видовете скокове, плуване във вода,  спасяване и извличане на давещ се от басейн.

 

Инициативата премина под знака на 100-годишнината  от създаването на БМЧК.   Една от игрите бе свързана с плуване и подреждане на пъзел с логото БМЧК на 100г.

Кампанията се реализира благодарение на любезните домакини  от „Пим Вижън" ООД,  които  за поредна година ни предоставиха своята база. 

Коментари