Ваканция без риск-2019г.

На 5 юли 2019г.  стартира лятната кампания „Ваканция без риск" организирана  от Българския  Червен кръст – Шумен, Регионалната  здравна инспекция –Шумен  и Общински здравен център за информация, консултации и образование.

Идеята на кампанията е да се даде старт на едно безгрижно, забавно, но и безопасно лято. Свободното време, доброто настроение и примамливите лъчи на слънцето предлагат много развлечения, много приключения, но и много изненади.

Доброволците от ЧК предложиха много  летни игри и забавления.   Информационна кампания бе свързана с предпазване от рискови ситуации и рисково поведение при употреба на алкохол, тютюнопушене и наркотици, последиците от сексуално-рисково поведение, СПИН и други болести. Обърнаха  внимание на здравословния начин на живот, здравословното хранене и двигателна активност през ваканцията.

Децата на басейна участваха в много игри подготвени от организаторите. Доброволците от Младежкия авариен екип бяха  подготвили полезни съвети и практически занимания за оказване на първа помощ. Всички участници получиха предметни наградите.  Кампанията се реализира благодарение на любезните домакини  от „Пим Вижън" ООД,  които  за поредна година ни предоставиха своята база. 



Коментари