С предпазен колан на задната седалка

На 25  март  доброволците от младежката структура на БЧК Шумен проведоха обучения по проект „С предпазен колан на задната седалка".  60 ученици от НУ „Илия Рашков Блъсков" от  първи б, в и г  клас бяха обучени как да пътуват безопасно, как да си поставят правилно коланите и да напомнят на своите родители  да не забравят  правилата по време на пътуване. На всички деца бяха раздадени тениски с логото на кампанията, значки и информационни материали.  

Кампанията стартира официално с пресконференция в община Шумен.

След като в първия етап през програмата минаха около 2400 деца от втори до четвърти клас, сега доброволците от фирмите партньори в инициативата  ще се срещнат и с най-малките ученици в Шумен.

690 първолаци от училищата в града ще получат своята значка „Инспектор по коланите". Обучението ще минат и още 270 деца от първи до четвърти клас от училищата в селата на община Шумен.

Инициативата ще завърши с голям концерт в "Арена Шумен", който ще се проведе на 13 април.

Кампанията „С предпазен колан на задната седалка" стартира в началото на м. октомври 2018 г., като целта й е по интересен и забавен начин да бъде показано на децата как по-безопасно да пътуват в автомобилите.  Инициативата се осъществява със съдействието на "Херти" АД, "Алкомет" АД, "Телепол", "Рока България", "Теси", "Примекс", "Unicredit Bulbank", "Лифтком", "Фикосота", "The Bakers", "БулМаг", "Бони", Шуменски университет, БЧК, ОДМВР Шумен, РУО – Шумен, ШУМ.БГ, в. "Шуменска заря", Радио Шумен, Дарик радио, shmoko.bg.

 

 

Коментари