Национално състезание по спортен риболов за незрящи

На 4 юли 2018г. доброволци  от Българския Червен кръст- Шумен се включиха в Национално състезание по спортен риболов за незрящи "Риболовът-ефективна рехабилитация". То се проведе на язовира край с. Царев брод. В него участваха  23 отбора от цялата страна. Състезанието се организира от Спортен клуб за хора със зрителни увреждания „Светлина" – Шумен. За по-лесното протичане на състезанието и спомагане на работата на риболовците се включиха доброволци на БЧК Шумен и ученици от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий" с. Царев брод.    

Надпреварата се организира по проект, финансиран от Агенцията за хората с увреждания. Ръководител  на проекта е Миглена Пенкова

Организаторите на турнира споделиха, че  една от сферите, в които най – ярко се отразяват последиците от увреденото зрение, е моторно-двигателната. Затова спортът е важно корекционно и компенсаторно средство в развитието, обучението и рехабилитацията на зрително затруднените.   Награди бяха връчениза най-много уловена риба /индивидуална и колективна/, както и отличия за най-голяма хваната риба и за "рибар – карък".  


Коментари