8 май- Световен ден на Червения кръст и Червения полумесец

Във връзка с тържественото отбелязване на 8 май – Световният  ден на Червения кръст и Червения полумесец доброволците от  Българския червен кръст-Шумен изработиха плакати, презентиращи дейността на организацията, а за малките посетители на градската градина подготвиха много  забавления, спортни  игри и  оцветявки.  Инициативата стартира в градската градина на град Шумен.

За активна доброволческа дейност бяха наградени с медал и грамота  „Отличник на БЧК" Кирил Красимиров и Добромир  Добрев, а с „Млад отличник" Мартин Миланов и Иван Господинов.

Под егидата на празника  се проведе и Областното състезание на Ученическите екипи по първа долекарска помощ /УЕПП/.  Участие в състезанието взеха седем  отбора, които показаха своите практически и теоретични  знания.  Доброволците от МАЕ към БМЧК Шумен  подготвиха  различни инцидентни ситуации от ежедневието. На първо място се класира отборът на II  ОУ „Д-р Петър Берон", които ще участва в началото на месец юни в  Националното  състезание в НУЛЦ- Лозен на БЧК. На второ място се класира отборът на СУ „Св. Св. Кирил и Методий"- гр. Смядово, а на трето -отборът на СУ „Йоан Екзарх Български".

 

Коментари