ЗДРАВЕЙ ЗДРАВЕ!

На 11 април 2016г. в залата на Младежкия дом в Шумен се проведе Празник на здравето с участието на  ученици от първи до четвърти клас.
В инициативата се включиха възпитаници на осем учебни заведения от града. Водещи на концерта бяха Славена Трънчева и Димо Савов-доброволци от БМЧК Шумен.
Проявата бе посветена на Световния ден на здравето – 7 април. Празникът премина под надслов “Здравето си запази и с нас го сподели”. Инициативата е част от календара на Националната програма за превенция на хроничните заболявания.
Гости на тържеството бяха зам.-кметът по култура Найден Косев, зам. областния управител Селиме Кърджалиева, директорът на РЗИ д-р Пепа Калоянова и Директорът на ОС на БЧК-Шумен г-н Пламен Петров.
“През целият си живот човек се развива. Освен духовно той трябва да се грижи и за физическата си култура”, каза при откриване на празника зам.-кметът Найден Косев, който на разбираем за децата език им обясни латинската сентенция изречена от Ювенал: Здрав дух в здраво тяло.
На сцената на Младежкия дом възпитаниците на всяко училище представиха кратка програма. Децата си размениха и подаръци изработени от тях, като темата бе здравословният начин на живот и хранене.
Ученическият празник на здравето се провежда в Шумен за втори път. Първото му издание бе през есента на миналата година.

Организатори на празника бяха Община Шумен, Регионална здравна инспекция и Областния съвет на Българския Червен Кръст- Шумен, които бяха подготвили подаръци за всички деца. Доброволците съвместно с посещаващите Дневния център за деца и възрастни хора „Слънчев лъч“ –Шумен, декорираха  плодовете и зеленчуците, които получиха участниците за своите прекрасни изпълнения с пожелание  за пълноценно хранене и здравословен начин на живот.






 

Коментари