"Ваканция без риск"- БМЧК Шумен

Днес, 17 юли 2015г.  доброволците от  БМЧК Шумен организираха за всички посетители на  басейн: "Аква свят", един незабравим ден  под надслов  „Ваканция без риск".   

Доброволците припомниха на своите  връстници, че една дългоочаквана  ваканция  пълна с много изненади, забавления и  емоции,  често води до  предизвикателства и рискови ситуации. На море или на басейн, на планина или на други атрактивни места, обладани от емоцията често децата и младежите не се замислят  за последиците и  рисковете, които волно или неволно могат да  им се случат. Тийнейджърската възраст е период на експериментиране, като част от тях са употребата на психоактивни вещества и алкохол. Под тяхно въздействие се променя състоянието на човека и  мисленето му, което е предпоставка за рисково поведение, застрашаващо здравето и живота им.

Квалифициран воден спасител направи демонстрация по извличане на давещ се във водата.

Доброволците от клуб К7 работещи по програма " Превенция и контрол на ХИВ/СПИН" припомниха на посетителите на басейна, че сексуално-рисковото поведение е предпоставка за заразяване с болести предавани по полов път. Раздадоха се много информационни материали и презервативи. 

Младежите от БМЧК подготвиха различни състезателни игри на обособените 5 пункта. Изненади имаше и за най- малките ни участници, които   се  забавляваха както във водата, така и по другите атракции, които предлага басейн: Аква свят.

Победителите  и участниците  получиха  много награди.

Коментари