Капачки в действие

На 22 октомври 2014г. доброволци от БМЧК–Шумен, гостуваха на  своите малки приятели от НУ „Княз Борис I" в града.  Поводът за тази среща, бе събраните през лятната ваканция пластмасови капачки от участниците  в  клуб „Приятели на здравето".  Те  се присъединиха към  вече доста популярната кампания  "Капачки в действие" на  Bulgaria Cap Project, която   стартира на 11 септември миналата година и се провежда в над 10 града в страната.

Целта на кампанията е със събраната сума от   рециклираните пластмасовите капачки  да  се подпомогнат   социално слаби хора.  Освен благотворителен, тази инициатива има  и безспорен екологичен характер. Известно е, че пластмасите се разлагат в природата за стотици години и затова са сред опасните й замърсители. Доброволците разговаряха с децата, колко е важно не само те, но и техните близки да спазват  правилата за разделното събиране на отпадъци.

Учениците ще продължат да събират пластмасови капачки  в изработените с много фантазия човечета под формата на гъбка и пчеличка и помагат на  хората изпаднали в нужда.

 

Коментари