Обучение "Работа с деца, настанени в приемни семейства"

На 21 септември 2013, в ОС на БЧК Търговище се състоя обучение за доброволци на БМЧК на тема "Работа с деца, настанени в приемни семейства". Бяха обучени 21 младежи от Шумен и Търговище. Обучители бяха психолози и социални работници. Обучението е част от Националната кампания в подкрепа на приемната грижа, която осъществява БМЧК.
Доброволците бяха запознати с трудностите и етапите на адаптация, през които преминават децата в приемни семейства. Разгледаха се видовете насилие и агресия и отражението им върху детската психика. Беше обърнато внимание и на работата с деца с увреждания.

-----------------------------------------------------------------
Само сега СПЕЧЕЛИ ЛАПТОП SAMSUNG и още 509 страхотни награди! Виж
http://bit.ly/1eOGrob

Коментари

Тези приемни семейства са за голямо възхищение.Според мен трябва да имаш голямо сърце и душа, за да приемеш дете,което вече е на една по- голяма възраст и да му помогнеш да се развие като личност и да получи нужното образование, след което да покаже на света какво може да направи и какво е постигнало.Родители герои.Лично аз бих взела деца,които имат нужда с голямо удоволствие.Дано повече хора се съгласят и дадат от хляба за още едно гърло на масата си.Благодаря за статията.