Нови екипи на БЧК работят в с. Бисер

Всички доброволци, членове и служители на Българския Червен кръст се присъединяват към скръбта на нацията по повод на тежките загуби след наводнението в с. Бисер и околните села и изразяват най-дълбоко съчувствие на близките на загиналите.

Днес сутринта за пострадалото село замина екип за работа при бедствия. Четирима специалисти от централата в София се включват в помощ на червенокръстците от Хасково за подпомагане на пострадалите и преодоляване на последствията от наводнението.

На засегнатите жители от с. Бисер непрекъснато се раздават чай, закуски, минерална вода, хигиенни материали, топли дрехи и завивки. Вчера организацията изпрати в селото два камиона с минерална вода и закуски, дарени от фирми производителки. Предоставени са от БЧК 100 комплекта спално бельо, 100 завивки и 100 възглавници.

От днес на терен в засегнатото село работи екип на Планинската спасителна служба към БЧК със служебно куче и издирва няколко души, които са в неизвестност след бедствието.

Двама професионални психолози – доброволци на БЧК, работят с жителите на селото и близките на загиналите за преодоляване на посттравматичния стрес.

Хиляди наши сънародници от страната и чужбина заявиха желанието си да помогнат според възможностите си на засегнатите от бедствието. Непрекъснато се предлагат и жилищни имоти в различни краища на България за останалите без дом.

До момента, само за един ден, по банков път са набрани 93 851 лева. Продължава набирането на средства чрез онлайн дарения в сайта www.redcross.bg и на банковата сметка на БЧК:

Български Червен кръст

Уникредит Булбанк АД

BG64UNCR76301078660913

UNCRBGSF

1255 е краткият номер за трите мобилни оператора за дарения чрез празен SMS за пострадалите от наводненията в Хасково. Стойността на всяко дарение е 1.20 лв. с ДДС.

 

Коментари