Velikden

На един от най-светлите християнски празници – Великден, доброволците от БМЧК Шумен с организационната подкрепа на МИКЦ Шумен за пореден път успяха да организират множество мероприятия и да отбележат подобаващо денят на Възкресението.
Още сутринта на 01. 04. 2010 г. младите червенокръстци зарадваха децата от ДДМУ „Калинка", където всички заедно с много настроение пресъздадоха една от най-хубавите традиции на празника – боядисването на великденските яйца. Персоналът на дома и възпитаниците му се бяха постарали и посрещнаха доброволците със специална програма, включваща много песнички и стихчета, посветени на светлия парзник. След шаренето на яйцата, червенокръстците на свой ред забавляваха децата със занимателни и весели игри. Всички заедно прекараха незабравима сутрин, изпълнена с доброта, усмивки и настроение.
На 01.04. доброволците от БМЧК Шумен и от клуб „Връстници обучават връстници" подготвиха всичко за предстоящия Великден.
Работата по приготовленията им даде не само успешни резултати, а и осигури безпроблемното протичане на празника.
Така на 02.04 доброволците, заедно с възрастните хора от Сдружение „Вдовици и вдовци" Шумен, организираха благотворителна изложба-базар на кулинарни  великденски изкушения пред сградата на ДКТ „Васил Друмев".
 На 04.04. в 09.00 ч.  продължиха фондонабирателната си акция пред християнските храмове в града ни, започнала още на Цветница. 
По-късно през деня организираха забавни игри за най-малките в Градската градина на Шумен, където великденски зайци задаваха гатанки, подаряваха шарени яйца и бяха рефери в състезателни игри, свързани с празника.
Събраните средства от мероприятията, свързани с Великден, ще бъдат използвани за подпомагане на част от социално уязвимите деца и възрастни хора на Шумен.

Коментари