ГОРЕЩ ТЕЛЕФОН

Община Шумен и БЧК Шумен организират доставка на храни и лекарства за възрастни хора в нужда, съобщиха от пресцентъра на кметството.
От Община Шумен и Областния съвет на Българския червен кръст призовават гражданите и домоуправителите на жилищни сгради да информират за самотно живеещи възрастни хора, за които няма кой да се погрижи. Целта на инициативата е възрастните хора в нужда да бъдат снабдени с лекарства и хранителни продукти от първа необходимост.
Сигнали и информация може да се подават на телефон 0889 42 55 55, като задължително трябва да се упоменават две имена и точен адрес на нуждаещите се.
Доброволци от БЧК имат готовност да закупят и доставят до домовете на възрастните хора необходимите хранителни продукти и лекарства. Самите доброволци са снабдени с подходящи облекла с отличителните знаци на БЧК и с лични предпазни средства – маски и ръкавици.
Гражданите, които искат да се включат като доброволци в инициативата, могат да се обадят на същия телефон.
От общинската администрация Шумен и БЧК Шумен се обръщат към възрастните хора да не се доверяват на недробросъвестни граждани, които биха се възползвали от създалата се ситуация.

Коментари