Празник на здравето

На 10 април 2019г. в пространството пред ДКТ „Васил Друмев"се проведе традиционния за град Шумен пролетен празник посветен на здравословния начин на живот.

Инициативата бе открита от доброволци на Българския младежки  Червен Кръст -Шумен.   Над 200 деца от шуменски училища и детски градини се събраха днес в центъра на града, за да отбележат Празника на здравето. В пространството пред ДКТ „Васил Друмев" децата пяха и танцуваха. По този начин те отправиха послания към своите връстници, родители и всички шуменци да спортуват, да се хранят здравословно, да не пият, пушат и употребяват наркотици.

Всеки ден да са цветни, щастливи и здрави, както на този празник, на децата пожелаха заместник областните управители Петко Шаренков и Ширин Вели и заместник-кметът по здравеопазване на община Шумен д-р Светлана Маркова.

В края децата се хванаха на голямо право хоро, като увлякоха в неговия ритъм своите учители и преминаващите по улицата шуменци.

С днешния празник на здравето, който в Шумен се организира за пети път, бе поставен финал на Кампанията „Седмица на здравето". Тя стартира по повод 7 април – Световен ден на здравето и цели подкрепа и разширяване на инициативите за повишаване на информираността на населението за основните предпоставки за здравословен начин на живот.

Кампанията в Шумен бе организирана и проведена сред деца и ученици от Регионална здравна инспекция, съвместно с Общински здравен център и доброволците от Български Червен кръст.

 



Коментари