Ден на доброволеца

На 5 декември отбелязваме Международния ден на доброволеца и отдаваме почитта си към хората, които безвъзмездно помагат на уязвимите и нуждаещите се от помощ.

В сградата на ОС на БЧК Шумен се организираха редица мероприятия. Младежите посетиха Дома за деца и възрастни хора с увреждания „Слънчев лъч", където заедно изработваха коледни сувенири  и подаръци за традиционния благотворителен базар. Доброволците почерпиха посетителите на дома, а те им оставиха своите послания, ръчички и сърчица с пожелания за много успехи и благородни каузи в името на нуждаещите се. В залата на Червения кръст доброволци от различни дружества на град Шумен се събраха да се поздравят за празника. Този ден бе повод младежите да украсят коледната елха, която ще радва всички и  създава празнично настроение.

За първи път денят се чества през 1985 г. по инициатива на ООН, когато световната организация приканва всички страни да изкажат уважението и благодарността си към доброволците, давайки по-голяма гласност на дейността им.

 

Коментари