Ваканция без риск

На 3 юли 2018г.  стартира лятната кампания „Ваканция без риск" организирана  от Българския  Червен кръст – Шумен, Регионалната  здравна инспекция –Шумен  и Общински здравен център за информация, консултации и образование.

 Идеята на кампанията е да се даде старт на едно безгрижно, забавно, но и безопасно лято. Свободното време, доброто настроение и примамливите лъчи на слънцето предлагат много развлечения, много приключения, но и много изненади.

Информационната кампания бе свързана с раздаване на материали за предпазване от рискови ситуации и рисково поведение Целта на инициативата е да се припомни на младите хора, че свободното време през лятото има и своите предизвикателства. Кампанията „Ваканция без риск" насочва вниманието на децата и младежите към забавленията около водните басейни, опасността от случайни сексуални контакти, употребата на алкохол и наркотици, както и за вредите от тютюнопушенето.

Децата на басейна участваха в игри като смешен боулинг, уцели в десетката,  щафетни игри и танци във водата. Доброволците от Младежкия авариен екип бяха  подготвили полезни съвети и практически занимания за оказване на първа помощ. Всички участници получиха предметни наградите.  Кампанията се реализира благодарение на любезните домакини  от „Пим Вижън" ООД,  които  за поредна година ни предоставиха своята база, както и на  „МЕГГЛЕ България" ЕООД за съдействието и за вкусните млечни напитки. 


Коментари