Национална ученическа викторина по безопасност на движението "Да запазим децата на пътя"


На 16 май 2018г. в град Смядово в СУ „Св. Св. Кирил и Методий" за втори пореден път се проведе XVIII Национална ученическа викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя". Ученическото състезание се организира от Национален дворец на децата, Община Смядово, БЧК, РУО на МОН-град Шумен, СБА и Пътна полиция.

В състезанието участваха 11 отбора от цяла България. Състезателите трябваше да премерят своите знания и способности, като преминат  през няколко кръга: решаване на тест-листовка; викторина; практическо задание-тест за установяване на неизправност на велосипед, сглобяване на пъзел с пътни знаци и  тест  по първа долекарска помощ.

Победител в състезанието стана отборът на област Смолян със  79 точки. На второ място се класира отборът на Монтана със 78 точки, а на трето - отборът от област Шумен. Победителите получиха купи, а  за всички участници организаторите бяха подготвили грамоти и предметни награди.

Г-н  Пламен Петров- Директор на ОС  на БЧК Шумен награди победителите от решаването на теста по първа долекарска помощ.  С максимален брой точки и най-добро време  бе  отборът от област Бургас.  

За доброто настроение на всички участници, оценители и гости, учениците от училището показаха своите таланти в различни области. Малкият град  Смядово отвори сърцето си, за да посрещне толкова много приятели от различни области на България.



Коментари