Пази се днес, за да се усмихваш утре!

По повод 14 февруари – Деня на влюбените и виното, доброволци от Младежкия Червен кръст в Шумен, съвместно с Регионална здравна инспекция и Общински здравен център организираха традиционен хепънинг.  В 12 часа пред Драматично-куклен театър „Васил Друмев" малките червенокръстци издигнаха арка с червени балони и раздадоха много валентинки, брошури с информация за начините за предпазване от полово-предавани болести, както и много презервативи.  Мото на кампанията бе:  „Пази се днес, за да се усмихваш утре!".

Доброволците изработиха специален щанд,  където много мераклии се възползваха от  раздаваните целувки и прегръдки.

За отбелязване на Деня на влюбените - 14 февруари се провеждат тренинги на тема „Пази се днес, за да се усмихваш утре!" с ученици от Професионална гимназия по икономика, Професионална гимназия по селско стопанство и туризъм, СУ „Васил Левски" и Средношколско общежитие  „Младост".

Според официалната статистика за България, изнесена от Министерството на здравеопазването, по повод Световен ден за борба със СПИН - 1 декември новите регистрирани случаи на ХИВ-позитивни хора в България са 220 от над 260 хиляди изследвани. Така общият брой на инфектираните в страната към момента става 2 694, като се запазва тенденцията от последните години броят на засегнатите мъже да е в пъти по-голям от този на засегнатите жени. При случаите от тази година съотношението е 9 към 1 или 199 мъже и 21 жени. През 2017 г. новите регистрирани случаи на ХИВ-позитивни хора в България са 220 от над 260 хиляди изследвани. Така общият брой на инфектираните в страната към момента става 2 694, като се запазва тенденцията от последните години броят на засегнатите мъже да е в пъти по-голям от този на засегнатите жени. При случаите от тази година съотношението е 9 към 1 или 199 мъже и 21 жени.

 

 

 

 


Коментари