Ваканция без риск

На 6 юли 2017г.  стартира лятната кампания „Ваканция без риск" организирана  от Българския  младежки Червен кръст –Шумен, Регионалната  здравна инспекция –Шумен  и Общински здравен център.

Информационната кампания е свързана с раздаване на материали за предпазване от рискови ситуации и рисково поведение Целта на инициативата е да се припомни на младите хора, че свободното време през лятото има и своите предизвикателства. Кампанията „Ваканция без риск" насочва вниманието на децата и младежите към забавленията около водните басейни, опасността от случайни сексуални контакти, употребата на алкохол и наркотици, както и за вредите от тютюнопушенето.

Децата на басейна участваха в игри като смешен боулинг, уцели в десетката, забавна викторина, щафетни игри и танци във водата. Доброволците от Младежкия авариен екип бяха  подготвили полезни съвети и практически занимания за оказване на първа помощ. Всички участници получиха предметни наградите подсигурени  от БЧК-Шумен, Лавена АД- Шумен, Общински здравен център и Булмаг.

Кампанията се реализира благодарение на любезните домакини  от „Пим Вижън" ООД, които  за поредна година ни предоставиха своята база, както и на  „МЕГГЛЕ България" ЕООД за съдействието и за вкусните летни напитки. 

 

Коментари