Обичам да играя, да пея и здравословно да се смея...

На 04 април 2017г. в залата на Младежкия дом в Шумен се проведе  традиционния Празник на здравето  посветен  на здравословния начин на живот.

В инициативата се включиха възпитаници от  десет учебни заведения от града. Водещи на концерта бяха Славена Трънчева и Ина Станчева - доброволци от БМЧК Шумен.

На сцената на Младежкия дом възпитаниците от I до IV клас на училищата: НУ „Илия Р. Блъсков", НУ „Княз Борис I", IIОУ „Д-р Петър Берон", IIIОУ „Димитър Благоев ", IX ОУ „Панайот Волов", СУ „Сава Доброплодни", СУ „Йоан Екзарх Български", СУ „Трайко Симеонов", СУ „Панайот Волов" и СУ „Васил Левски"  представиха кратка програма.

 

Проявата бе посветена на Световния ден на здравето – 7 април. Празничният концерт премина под надслов „Обичам да играя, да пея и здравословно да живея". Целта на инициативата е да се акцентира върху превенцията и промоцията на здравословния начин на живот през погледа на децата.

Организатори на празника са Регионална здравна инспекция, Община Шумен  и Областния съвет на Българския Червен Кръст- Шумен, които подготвиха подаръци и грамоти за участниците.

 

 

Коментари