Ваканция, здравей!

Днес, 30 юни стартира лятната кампания „Ваканция без риск" организирана  от Българския  младежки Червен кръст –Шумен, Регионалната  здравна инспекция –Шумен  и Общински здравен център. Всички те се обединиха около идеята да се даде старт на едно безгрижно, забавно, но и безопасно лято.

 Днес е последният учебен ден за всички ученици. Лятото ще им предложи много развлечения, много приключения,   но ще е изпълнено и с много изненади. Целта на днешната инициатива  „Ваканция без риск"   е  да се припомни  на младите хора, че лятната ваканция носи своите предизвикателства. Информационна кампания е свързана с раздаване на материали за предпазване от рискови ситуации и рисково поведение при употреба на алкохол, тютюнопушене и наркотици,  последиците от необезопасен секс – сексуално предавани инфекции, СПИН и нежелана бременност. Младежите припомниха на посетителите основни правила за   здравословен начин на живот, за  здравословното хранене и  двигателна активност.

За всички посетители и гости на басейна, организаторите подготвиха изненади и забавни игри около басейна, викторина за тютюнопушенето и наркотични вещества, за сексуално-рисковото поведения и здравословния начин на живот, а за победителите и участниците-много награди.

Регионалната здравна инспекция демонстрира с куклата Сю какви  промени настъпват в човешкия организъм  и какво се случва с нашите бели дробове под влияние на тютюневия дим. Посетителите имаха възможност да гледат с Алко очила.

Разбира се забавления имаше и за най- малките ни участници. В ателието за малчугани доброволците предложиха на децата боди –арт, оцветявки  и  гатанки  свързани със здравословното хранене.

Организаторите пожелаха едно безаварийно лято, една ваканция без риск и да  не забравят, че няма по-ценно от здравето на човека.  

Днешната кампания стартира благодарение на любезните домакини  от Аква свят, които  за поредна година ни предоставиха своята база, на спонсорите  „Пим Вижън" ООД  и МЕГГЛЕ България" ЕООД за съдействието и за вкусните летни напитки. 

 

 

 

Коментари