Национално ученическо състезание "Да пазим децата на пътя"

 

На 14 май 2014г. в град Смядово в СОУ „Св. Св. Кирил и Методий" се проведе XIV национална викторина по безопасност на движението „Да пазим децата на пътя". Националното ученическо състезание се провежда в партьорство с Община Смядово, БЧК, РИО на МОН , СБА и Пътна полиция.

В състезанието участваха 17 отбора от цяла България. Състезателите трябваше да премерят своите знания и способности, като преминат  през няколко кръга: решаване на тест-листовка; викторина; практическо задание-тест за установяване на  неизправност на велосипед, сглобяване на пъзел с пътни знаци и  тест –ситуация за оказване на долекарска помощ.

Победител в състезанието стана отборът на София-област с 98 точки. На второ място се класира отборът на Сливен със 75 точки, а на трето - отборът на Разград. Победителите получиха купи, медали и дипломи от община Смядово и РИО Шумен,  а за всички участници организаторите бяха подготвили предметни награди, грамоти и сладки изкушения.

Д-р Живка Димитрова- Началник отдел „Здравна политика и първа помощ" в НС на БЧК награди победителите от решаването на теста по първа долекарска помощ. Предметни награди   получиха отборите на Сливен, София-област и Габрово.

За доброто настоение на всички участници, оценители и гости, учениците от училището показаха своите таланти в различни области. Малкият град  Смядово отвори сърцето си, за да посрещне толкова много приятели от различни области на България.

Коментари