Осем "защо пък" да обичаме по пълните жени?.......

Причина №1: предимствата на пълните
Не всички мъже харесват слабите жени. Силната половина е наясно, че пълните жени по-често са прекрасни домакини, общителни, с голям приятелски кръг. Те са по своему женствени и сексуални, нежни любовници и приятели, които добре разбират събеседника си. Те по-често са склонни да прощават изневярата, не са агресивни и рядко са раздразнителни. Също така е много важно, че такива жени не само обичат да си похапват, но и готвят вкусно. И точно преди вечеря те няма да ти кажат:” Погледни си корема – никаква вечеря!” или “Време е за малко спорт”. С психологията на отношенията – до тук

Причина №2: сити – значи добри
Не напразно казват, че храната е тип наркотик. Тя ни прави по-щастливи, защото по време на ядене в нашия организъм се повишава нивото на ендорфините – “хормоните на щастието”.
А когато не ни достига радостта, се появяват агресията и раздразнителността.

Причина №3: бременността не е време за диети
По време на бременността трябва да се радвате на скорошната поява на вашето дете, да се вълнувате от всякакви нови дрешки, пелени и памперси, но не и да мислите за диети и гладуване.

Причина №4: не трябва да се отслабва и след бременността
По-точно казано, не трябва бързо да се отслабва след бременността. Не взимайте пример от тези, които за 1-2 месеца си възвръщат предишната форма. Няма никакво значение дали ще отслабнете за 2 или повече месеца.
Започнете с диетите, след като приключите с кърменето. Правете това разумно без да забравяте, че спортът е добра алтернатива за отслабване.

Причина №5: твърде слабите жени по правило по-трудно забременяват
Каква е връзката между слабостта и бременността? Хормоните. Мастната тъкан е здраво свързана с хормоналната дейност на организма. А хормоните влияят на зачатието и бременността. Поради недостиг на мастна тъкан жените по-често страдат от нарушен менструален цикъл, дори е възможно и пълно прекратяване на менструацията докато се възстанови тяхното нормално тегло. Често при твърде слабите момичета, нивото на хормоните е толкова ниско, че яйцеклетката не е способна да достигне до матката и да се оплоди.

Причина №6: с възрастта бръчките не се забелязват
В периода на младостта бръчките не застрашават нито слабите, нито дебелите жени. Но след 40-годишна възраст пълните хора имат една предимство - върху тяхното лице по-бавно се появяват бръчките и здравият цвят на лицето им се запазва по-дълго време.
Освен това в повечето случаи жените с тегло малко над нормата доста по-леко понасят климакса.

Причина №7: здравословното състояние не ви позволява да отслабнете
Отслабването е сложен процес. Човекът с крехко здраве трябва много внимателно да се избавя от наднорменото си тегло. Ако сте с 20 килограма над нормата и сте решили да отслабвате, трябва да се посъветвате с лекар.
Необмислените диети могат да ви създадат допълнително нови здравословни проблеми.


Причина №8: когато всичко със здравето е наред
Защо да се измъчвате с диети, ако сегашните ви килограми не ви създават здравословни (вкл. и психически) проблеми? Наслаждавайте се на живота и не се занимавайте с нещо, което може само да наруши постигнатия баланс на организма.

Всички тези причини показват, че не трябва да се поддавате на провокациите и сляпо да преследвате модата. Гледайте се в огледалото, усмихвайте се по-често, правете си комплименти, повишавайте си самооценката. Ненапразно психолозите казват, че самите ние сме си най-добрия приятел.

Коментари