Медът полезен за очите

Лекарите от много страни бият тревога: зрението стремително пада, дори и при малките деца. Основни виновници за това нарушение са компютрите и телевизорът. Руски учени смятат, че медът много помага на очите да понесат голямото натоварване.

Този натурален продукт е незаменим източник на вещества, необходими за здравето на очната ретина. Според тях най-полезен за очите е липовият мед. Затова веднага след пробуждане, примерно 10-15 минути преди да си измиете зъбите, се препоръчва бавно да изядете, по-скоро да изсмучете една лъжичка липов мед. Правете същото и преди сън. Освен това имайте предвид, че лечебните свойства на меда се засилват, ако в устата се запази естествената микрофлора. Много полезни са и медовите капки - те помагат при болки в очите, катаракта, възпалителни процеси. Но трябва да се приготвят с дестилирана или изворна вода. Това е старо народно средство.

Доказано е, че медът образува тънка защитна ципа на очната лигавица. Тази ципа помага да се премахне възпалението и да се отпуснат очните мускули. Освен това ги защитава от вредното въздействие на околната среда.

Коментари