Вълшебната и магическа терапия на "МАМА"

Даже най тежките болести детето ги преодолява, ако до него е мама. Трябва само да се знаят вълшебните думи.
ЛЕУВАТ ПОГЛЕДА И МИЛУВКАТА

Ако детето усеща и чувства майчината любов - то е щастливо и се развива нормално. Не до обичаните деца се държат лошо, стават непослушни, напикават се. А ако се разболеят, възстановяването става бавно и трудно.
Но как да предадем на детето майчината любов? преди всичко с погледи и докосвания. Колкото се може по често гледайте детето с любов във очите, галете го, говорете му ласкаво...
Счита се, че до 2 годишна възраст, майката не трябва да се разделя от детето. Ако през това време тя ходи на работа или води светски живот – ходи на гости, ходи на почивка, а детето остава при баба и дядо - любовта се прекъсва, детето започва по често да боледува и по бавно да се развива.

Майката за болното дете е лекарство по силно от хапчетата, праховете и сиропите.

Голямо значение за детето има гласът на майката. Детето започва да го различава още в петия месец на бременността. Раждайки се той го познава, реагира емоционално, различава интонациите. Майчиния глас става като вътрешен глас на детето. Ако този глас постоянно го окуражава, поддържа, то детето се успокоява и чувства щастливо.

ДУМИТЕ ЛЕКУВАТ

Най добре е да се произнасят вълшебните думи когато детето спи. То прекрасно запомня какво е говорила мама през ноща. И така след 20 -30 минути след като детето заспи, седнете до неговия креват и по три пъти повтаряйте всяка дума първо мислено, а после и на глас.

Правете го всеки ден. А ако мама не е във форма, да го прави тати.

Майката обича своето дете независимо от това дали то е послушно или не, болно или здраво.

ДУМИ-ВИТАМИИ. С помоща на тези изречения майката излива своята любов към детето.
"Аз много те обичам. Ти си ми най скъпото на света което имам. Без тебе не мога да живея. Аз и татко ти много те обичаме".

ДУМИ-ИМУНОСТИМУЛАТОРИ.
"Ти си силно, здраво, красиво дете. Ти добре се храниш и затова бързо ще пораснеш. Ти си здрав и рядко боледуваш. Ти си закален и силен".

ДУМИ-ТРАНКВИЛИЗАТОРИ. Да успокоиш детето, да му донесеш душевно равновесие могат да ти помогнат следните изречения:
"Ти си спойно дете. Ти си търпелив, добър и общителен. Ти си умен. Ти всичко добре и бързо разбираш и запомняш. Ти имаш винаги добро настроение и обичаш да се усмихваш. Ти си умен. Ти добре говориш".

ДУМИ-ДОНОРИ. Най силното средство е да вземеш болното дете в ръцете си, да го притиснеш към гърдите си и със своята вътрешна сила да изчистиш недъга: "Дай ми своята болка!"
"Аз вземам и изхвърлям твоята болест и твоите трудности. Аз вземам и изхвърлям твоя лош сън. Аз много те обичам".

Коментари